Zarejestruj się
2. kolejka konkursu - Wyniki i klasyfikacja generalna
Serwis

2. kolejka konkursu - Wyniki i klasyfikacja generalna

Autor: Dominik fcinter

Druga część rywalizacji w letnim konkursie wiedzy o historii Interu za nami! Użytkownicy walczący o zwycięstwo i najnowszą domową koszulkę Nerazzurrich odpowiedzieli na kolejne 10 pytań. Kto wypadł najlepiej?

 

Dziesięciu uczestników odpowiedziało dobrze na wszystkie zadane pytania. Najszybciej swoje odpowiedzi przesłał Perun1908 i to on zwyciężył w dzisiejszej rywalizacji, obejmując również prowadzenie w klasyfikacji generalnej. Podium rywalizacji w 2. kolejce uzupełnili Kebo oraz Damien.

Poniżej przedstawiamy najlepszą 50-tkę 2. kolejki konkursu. Punkty, według wzoru znanego ze skoków narciarskich, zdobyła najlepsza trzydziestka.

Przypominamy, że w pierwszej kolejności liczy się liczba punktów zdobytych w quizie, a następnie czas przesłania odpowiedzi. W przypadku takiej samej liczby punktów - osoba która przesłała swoje odpowiedzi szybciej, jest wyżej w tabeli.

 

Kolejno: miejsce, nazwa użytkownika, liczba punktów zdobytych w 2. kolejce, liczba punktów zdobytych do klasyfikacji generalnej.

1. Perun1908 - 10 - 100 pkt

2. Kebo - 10 - 80 pkt

3. Damien - 10 - 60 pkt

4. marcinho7 - 10 - 50 pkt

5. Towarzysz - 10 - 45 pkt

6. Lonik8 - 10 - 40 pkt

7. avtvv - 10 - 36 pkt

8. INTER1908BIKER1975 - 10 - 32 pkt

9. ThreeEyedRaven - 10 - 29 pkt

10. Qwidon - 10 - 26 pkt

11. KibicInteru - 9 - 24 pkt

12. cooba - 9 - 22 pkt

13. AlwaysRemember - 9 - 20 pkt

14. ddamiann17 - 9 - 18 pkt

15. Borden - 9 - 16 pkt

16. interrules - 9 - 15 pkt

17. Cienty - 9 - 14 pkt

18. Ciechan20 - 9 - 13 pkt

19. Bodzek - 9 - 12 pkt

20. Alvaro 8 - 9 - 11 pkt

21. MatiInter - 9 - 10 pkt

22. Majlo1908 - 9 - 9 pkt

23. Orrin - 9 - 8 pkt

24. Matteo_O - 9 - 7 pkt

25. Marco - 9 - 6 pkt

26. Endrju12 - 8 - 5 pkt

27. Tosteerek - 8 - 4 pkt

28. taboret - 8 - 3 pkt

29. uchol0808 - 8 - 2 pkt

30. bomba - 8 - 1 pkt

-----------------------------

31. mroowa111 - 8 - 0 pkt

32. Kondzik - 8 - 0 pkt

33. Paul_Picasso - 8 - 0 pkt

34. Nerazzurx10 - 8 - 0 pkt

35. Ibracadabra Eight - 8 - 0 pkt

36. zemaria - 8 - 0 pkt

37. dmnrkt - 8 - 0 pkt

38. miczel192 - 7 - 0 pkt

39. Damian23 - 7 - 0 pkt

40. nanuk10 - 7 - 0 pkt

41. gabrysInko88 - 7 - 0 pkt

42. konio011 - 7 - 0 pkt

43. Maro97 - 7 - 0 pkt

44. Dymek106 - 7 - 0 pkt

45. rzuwf  - 7 - 0 pkt

46. leski - 7 - 0 pkt

47. Domino - 6 - 0 pkt

48. inter_bitcoin - 6 - 0 pkt

49. Jaszczu91 - 6 - 0 pkt

50. Mati0Inter - 6 - 0 pkt

 

Klasyfikacja generalna po 2. kolejce:

LINK

 

Odpowiedzi 2 etapu:

1. „1+8” to?

Odpowiedź: Ivan Zamorano

 

2. Suning Holdings Group posiada w Interze pakiet większościowy. Ile dokładnie procent udziałów posiada Suning?

Odpowiedź: 68,55%

 

3. Kogo pokonał Inter w finale Pucharu UEFA w sezonie 1997/98 ?

Odpowiedź: Lazio

 

4. Sandro Mazzola odszedł z Interu w 1977 roku. Jaki był jego następny klub?

Odpowiedź: Nie było, zakończył karierę w Interze

 

5. Inter w 2010 roku wygrał Klubowe Mistrzostwa Świata. Jakie drużyny Nerazzurri pokonali na drodze do tytułu?

Odpowiedź: Seongnam i TP Mazembe

 

6. Lautaro Martinez był najlepszym strzelcem Interu w sezonie 2021/22. Ile bramek we wszystkich rozgrywkach strzelił Argentyńczyk?

Odpowiedź: 25

 

7. Kim jestem? Urodziłem się w Como, z Interem zdobyłem dwa mistrzowskie tytuły w Serie A. Po latach wróciłem do klubu i pełniłem funkcje dyrektorskie i kierownicze.

Odpowiedź: Gabriele Oriali

 

8. Wszyscy pamiętamy bolesną porażkę Interu z Schalke 04 aż 2:5 w ćwierćfinale Ligi Mistrzów w 2011 roku. Jaki wynik padł w rewanżu w Gelsenkirchen?

Odpowiedź: 2:1 dla Schalke 04

 

9. 10 maja 2014 roku po raz ostatni w barwach Interu na Stadio Giuseppe Meazza zagrał Javier Zanetti. Nerazzurri rozgrywali wtedy spotkanie z Lazio, a Il Capitano rozpoczął ten mecz na ławce rezerwowych. Którego zawodnika zmienił na placu gry Argentyńczyk?

Odpowiedź: Jonathana

 

10. Przyszedłem do Interu z ligi holenderskiej za kadencji Jose Mourinho, lecz zagrałem jedynie 3 spotkania i na tym zakończyła się moja przygoda z drużyną Nerazzurrich. Jak się nazywam?

Odpowiedź: Marko Arnautović

 

 

 

Tagi:

Komentarze (0)

lub zarejestruj się , aby dodać komentarz.

Brak komentarzy. Bądź pierwszy!

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się

lub

Zarejestruj się

na FcInter.pl

Masz już konto?

Zaloguj się

Szukaj