Zarejestruj się
4. kolejka konkursu - wyniki i klasyfikacja generalna
Serwis

4. kolejka konkursu - wyniki i klasyfikacja generalna

Autor: maverik fcinter

Jesteśmy już za połową serii konkursów wiedzy o historii Interu. W 4. kolejce rywalizacji organizowanej we współpracy ze sklepem R-Gol.com uczestnicy zmierzyli się z kolejną porcją wiedzy o Nerazzurrich. Kto wypadł najlepiej?

 

Poprawnej odpowiedzi na wszystkie pytania tym razem udzieliło sześciu użytkowników. Najszybciej swój zestaw przesłał taboret, który tym samym okazał się najlepszy w 4. kolejce konkursu. Tuż za nim uplasował się Endrju12, a podium uzupełnił Towarzysz. Lider naszej klasyfikacji Perun1908 skorzystał z dzikiej karty i dzięki temu pozostał na 1. miejscu w klasyfikacji generalnej.

 

Poniżej przedstawiamy najlepszą 50-tkę 3. kolejki konkursu. Punkty, według wzoru znanego ze skoków narciarskich, zdobyła najlepsza trzydziestka.

Przypominamy, że w pierwszej kolejności liczy się liczba punktów zdobytych w quizie, a następnie czas przesłania odpowiedzi. W przypadku takiej samej liczby punktów - osoba która przesłała swoje odpowiedzi szybciej, jest wyżej w tabeli.

 

Kolejno: miejsce, nazwa użytkownika, liczba punktów zdobytych w 4. kolejce, liczba punktów zdobytych do klasyfikacji generalnej.

1. taboret - 10 - 100 pkt
2. Endrju12 - 10 - 80 pkt
3. Towarzysz - 10 - 60 pkt
4. AlwaysRemember - 10 - 50 pkt
5. cooba - 10 - 45 pkt
6. mroowa111 - 10 - 40 pkt
7. Cienty - 9 - 36 pkt
8. Ciechan20 - 9 - 32 pkt
9. Kebo - 9 - 29 pkt
10. leski - 9 - 26 pkt
11. hQ - 9 - 24 pkt
12. MatiInter - 9 - 22 pkt
13. Jaszczu91 - 9 - 20 pkt
14. Matteo_O - 9 - 18 pkt
15. bomba - 8 - 16 pkt
16. edwart - 8 - 15 pkt
17. nanuk10 - 8 - 14 pkt
18. Damian23 - 8 - 13 pkt
19. konio011 - 8 - 12 pkt
20. Orrin - 8 - 11 pkt
21. Marco - 8 - 10 pkt
22. gabrysinko88 - 8 - 9 pkt
23. KibicInteru - 8 - 8 pkt
24. NdOrom - 8 - 7 pkt
25. Damien - 8 - 6 pkt
26. marcinho7- 8 - 5 pkt
27. TobbyDamitt - 8 - 4 pkt
28. Bulbi - 8 - 3 pkt
29. Radzisz_IM - 8 - 2 pkt
30. Endru - 8 - 1 pkt
==================
31. miczel192 - 7 - 0 pkt
32. Kondzik - 7 - 0 pkt
33. interrules - 7 - 0 pkt
34. webo123 - 7 - 0 pkt
35. Lonik8 - 7 - 0 pkt
36. Totti85 - 7 - 0 pkt
37. Martino83 - 6 - 0 pkt
38. Domino - 6 - 0 pkt
39. danielinter - 6 - 0 pkt
40. Matiinterlegia - 6 - 0 pkt
41. Nerazzurx10 - 5 - 0 pkt
42. Kovacic1992 - 5 - 0 pkt
43. Mati0INTER - 5 - 0 pkt
44. zemaria - 5 - 0 pkt
45. militomen - 5 - 0 pkt
46. maly - 4 - 0 pkt
47. rzuwf - 4 - 0 pkt
48. guldo - 4 - 0 pkt
49. tylkointer3 - 3 - 0 pkt
50. wolaresko8 - 3 - 0 pkt

 

Klasyfikacja generalna po 4. kolejce:

LINK

 

Odpowiedzi 4. kolejki quizu:

1. Ile razy w swojej historii Inter wygrał rozgrywki Pucharu Włoch?

Odpowiedź D - 8

2. W 2020 roku Inter przegrał finał Ligi Europy z Sevillą, a jedna z bramek dla hiszpańskiego klubu była samobójczym trafieniem zawodnika Nerazzurrich? Którego?

Odpowiedź B - Romelu Lukaku

3. Z którym trenerem na ławce Inter zdobył Puchar UEFA w 1998 roku?

Odpowiedź A - Luigi Simoni

4. Karierę trenerską rozpocząłem w Fiorentinie, a przed pracą w Interze trenowałem jeszcze Lazio. Niektórzy nazywają mnie „Mr. Coppa Italia”. Kim jestem?

Odpowiedź B - Roberto Mancini

5. Po 9 latach gry w 2014 roku z Interem pożegnał się Walter Samuel. Gdzie swoją karierę kontynuował Il Muro?

Odpowiedź C - FC Basel

6. Strzeliłem cztery bramki, a mimo to zremisowaliśmy z Palermo 4:4. Jak się nazywam?

Odpowiedź C - Diego Milito

7. W sezonie 2008/09 w rozgrywkach Ligi Mistrzów, podopieczni Jose Mourinho znaleźli się w grupie B z Werderem Brema, Panathinaikosem i Anorthosisem. Która drużyna zajęła wtedy pierwsze miejsce w grupie?

Odpowiedź C - Panathinaikos

8. Ile bramek dla seniorskiej drużyny Interu strzelił Samuele Longo?

Odpowiedź A - 0

9. 9 stycznia 2005 roku Inter przegrywał do 88 minuty z Sampdorią 0:2, lecz mimo to podopieczni Roberto Manciniego zdołali strzelić trzy bramki w końcówce i wygrać mecz. Kto był autorem zwycięskiego gola?

Odpowiedź A - Alvaro Recoba

10. Javier Zanetti rozegrał 105 spotkań w Lidze Mistrzów/Pucharze Europy zostając liderem w historii Nerazzurrich pod tym względem. Kto zajmuje drugie miejsce z 68 meczami na koncie?

Odpowiedź D - Ivan Cordoba

Tagi:

Komentarze (0)

lub zarejestruj się , aby dodać komentarz.

Brak komentarzy. Bądź pierwszy!

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się

lub

Zarejestruj się

na FcInter.pl

Masz już konto?

Zaloguj się

Szukaj