Zarejestruj się
Za nami 5. kolejka konkursu - Wyniki i klasyfikacja generalna
Pozostałe

Za nami 5. kolejka konkursu - Wyniki i klasyfikacja generalna

Autor: Dominik fcinter

Za nami 5. kolejka wakacyjnego konkursu wiedzy o Interze organizowanego we współpracy ze sklepem R-Gol.com. Użytkownicy FcInter.pl po raz kolejny zmierzyli się z porcją wiedzy o historii, zarówno tej dawnej, jak i bardziej współczesnej.

 

Tym razem poprawnej odpowiedzi na wszystkie pytania udzieliło czterech użytkowników. Najszybciej swoje odpowiedzi przesłał AlwaysRemember, dzięki czemu został zwycięzcą 5. kolejki konkursu. Podium uzupełnili Perun1908, który z dużą przewagą prowadzi w klasyfikacji generalnej oraz interrules

 

Poniżej przedstawiamy najlepszą 30-tkę 5. kolejki konkursu. Punkty, według wzoru znanego ze skoków narciarskich, zdobyła najlepsza trzydziestka.

Przypominamy, że w pierwszej kolejności liczy się liczba punktów zdobytych w quizie, a następnie czas przesłania odpowiedzi. W przypadku takiej samej liczby punktów - osoba która przesłała swoje odpowiedzi szybciej, jest wyżej w tabeli.

 

Kolejno: miejsce, nazwa użytkownika, liczba punktów zdobytych w 5. kolejce, liczba punktów zdobytych do klasyfikacji generalnej.

1. AlwaysRemember - 10 - 100 pkt

2. Perun1908 - 10 - 80 pkt

3. interrules - 10 - 60 pkt

4. Bodzek - 10 - 50 pkt

5. cooba - 9 - 45 pkt

6. taboret - 9 - 40 pkt

7. Towarzysz - 9 - 36 pkt

8. MatiInter - 9 - 32 pkt

9. mroowa111 - 8 - 29 pkt

10. Damian23 - 8 - 26 pkt

11. bomba - 8 - 24 pkt

12. KibicInteru - 8 - 22 pkt

13. marcinho7 - 7 - 20 pkt

14. ddamiann17 - 7 - 18 pkt

15. Majlo1908 - 7 - 16 pkt

16. Orrin - 7 - 15 pkt

17. Marco - 7 - 14 pkt

18. miczel192- 6 - 13 pkt

19. danielinter - 6 - 12 pkt

20. Borden - 6 - 11 pkt

21. przemo1987 - 6 - 10 pkt

22. leski - 6 - 9 pkt

23. Matteo_O - 6 - 8 pkt

24. wolaresko8 - 5 - 7 pkt

25. edwart - 5 - 6 pkt

26. tylkointer3 - 5 - 5 pkt

27. Tomi8989 - 5 - 4 pkt

28. konio011 - 5 - 3 pkt

29. Dymek106 - 5 - 2 pkt

30. Martino83 - 4 - 1 pkt

 

Klasyfikacja generalna: LINK

 

Poprawne odpowiedzi:

1. Który zawodnik na początku lata 2016 roku dołączył do Interu, nie rozegrał w barwach Nerazzurrich ani jednej minuty w oficjalnym meczu, a następnie pod koniec sierpnia tego samego roku opuścił mediolański klub?

Odpowiedź: Caner Erkin

2. W jakim klubie bezpośrednio przed dołączeniem do Interu pracował Rafa Benitez?

Odpowiedź: Liverpool

3. Ile oficjalnych spotkań Nerazzurri rozegrali we wszystkich rozgrywkach w sezonie 2021/22?

Odpowiedź: 52

4. W 2000 roku Inter sensacyjnie odpadł z niżej notowanym rywalem w eliminacjach Ligi Mistrzów, a w decydującym momencie rzutu karnego nie strzelił Alvaro Recoba. Kto był rywalem Nerazzurrich?

Odpowiedź: Helsingborgs IF

5. Dwóch piłkarzy w historii Interu zdobyło Złotą Piłkę (Ballon d'Or). O jakich piłkarzach jest mowa?

Odpowiedź: Matthäus i Ronaldo

6. Faza grupowa Ligi Mistrzów sezonu 2003/04, Spotkanie Arsenal – Inter na stadionie Highbury. Jakim wynikiem zakończył się ten mecz?

Odpowiedź: 0:3

7. Marco Materazzi zakończył karierę w Interze w 2011 roku. Włoch jednak postanowił wznowić karierę w 2014 roku. Do jakiego klubu dołączył?

Odpowiedź: Chennaiyin FC

8. Który trener najdłużej prowadził Inter Mediolan?

Odpowiedź: Helenio Herrera

9. Miał 16 lat, 10 miesięcy i 18 dni gdy strzelał pierwszą bramkę dla Interu. Kto jest najmłodszym strzelcem w historii Nerazzurrich?

Odpowiedź: Mario Corso

10. Nerazzurri posiadają dużą liczbę kibiców w Chinach. Inter jako pierwszy klub piłkarski odwiedził ten kraj i odbył tournée w tamtym rejonie świata. W jakim przedziale czasowym miało to miejsce?

Odpowiedź: koniec lat 70-tych XX wieku

 

Tagi:

Komentarze (0)

lub zarejestruj się , aby dodać komentarz.

Brak komentarzy. Bądź pierwszy!

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się

lub

Zarejestruj się

na FcInter.pl

Masz już konto?

Zaloguj się

Szukaj